‘’Ananasul este un fruct bogat în vitaminele A şi C, nefiind indicat a fi consumat crud, deoarece conţine ace fine de oxalat de calciu, iar acestea au un efect dezagreabil la nivelul limbii.
Bromelina conţinută de ananas este o enzimă ce scindează proteinele în peptide, accelerând digestia acestora. Ea stimulează digestia şi activitatea intestinului subţire, permiţând digerarea rapidă a proteinelor şi albuminelor. Prin acest mecanism, ananasul este implicat în curele de slăbire, ducând la scăderea celulitei.
Bromelina împiedică creşterea nivelului de insulină, hormon al cărui nivel în sînge creşte atunci când îngerăm zaharuri sub formă de grăsimi. De aceea, persoanele diabetice trebuie să îl consume cu moderaţie.
Bromelina este distrusă prin fierbere, aşa că ananasul trebuie consumat proaspăt pentru a avea aceste efecte’’, precizează doctorul George Sireţeanu pentru Gândul.
1. Ananasul combate inflamaţia şi scade edemele care se formează după operaţie sau un traumatism.
2. Are rol diuretic şi detoxifiant, normalizează flora microbiană a colonului şi are proprietăţi antiinflamatorii asupra hemoroizilor, fiind indicat în cazul constipaţiei. Datorită proprietăţilor diuretice, este utilizat în cazul afecţiunilor renale, ale vezicii urinare (cistite) şi ale prostatei.